Αγορά

Αν κατά την πλειοδοσία της αγοράς και οι τρεις παίκτες εχουν δηλώσει πάσο, τα φύλλα μαζεύονται και μοιράζει ο επόμενος παίκτης. Αλλιώς, ο παίκτης που έχει κάνει την ισχυρότερη δήλωση κατά την πλειδοσία της αγοράς (οι άλλοι δύο παίκτες έχουν αποσυρθεί από τη διαδικασία δηλώνοντας πάσο), κερδίζει τον τζόγο και καθίσταται αγοραστής, ή τζογαδόρος. Ο τζογαδόρος, σηκώνει τα φύλλα τού τζόγου και έχοντας πια 12 φύλλα στα χέρια του, ξεσκαρτάρει δύο φύλλα που θεωρεί ότι θα του είναι άχρηστα στο παιχνίδι που θα ακολουθήσει με βάση την αγορά την οποία προτίθεται να δηλώσει.

Κατόπιν, ο τζογαδόρος, δηλώνει την αγορά του, δηλαδή πλήθος μπαζών και χρώμα ατούαχρωμάτιστα), η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστην ίσης δυναμικότητας με την τελευταία δήλωση που έκανε κατά την πλειοδοσία της αγοράς. Αν, π.χ. η τελευταία δήλωση του τζογαδόρου ήταν 7 σπαθιά, τότε θα πρέπει η αγορά του να είναι από 7 σπαθιά και άνω, π.χ. 7 σπαθιά, 7 καρά, 7 κούπες κοκ, αλλά όχι 7 μπαστούνια, 6 αχρωμάτιστα, 6 κούπες κλπ. Η δήλωση της αγοράς από τον τζογαδόρο, είναι ένα συμβόλαιο με το οποίο ο τζογαδόρος δεσμεύεται ότι εφόσον παιχτεί η συγκεκριμένη διανομή θα μπορέσει να κάνει τουλάχιστον τις μπάζες που δήλωσε στην αγορά του, με ατού το χρώμα που δήλωσε στην αγορά (ή χωρίς ατού, εφόσον δήλωσε αχρωμάτιστα στην αγορά).

Αμέσως μετά, οι άλλοι δύο παίκτες, που ονομάζονται αμυνόμενοι (ή απλώς παίκτες) δηλώνουν αν θα διεκδικήσουν τις μπάζες που τους αναλογούν. Πράγματι, αν ο τζογαδόρος έχει δηλώσει, π.χ. 6 κούπες, σημαίνει ότι δεσμεύεται να κάνει τουλάχιστον 6 μπάζες με ατού τις κούπες. Υποτίθεται, λοιπόν, ότι οι αμυνόμενοι παίκτες, εφόσον παίξουν, θα κερδίσουν το πολύ 4 μπάζες. Αυτές τις 4 μπάζες, έχουν δικαίωμα οι αμυνόμενοι παίκτες να τις διεκδικήσουν ή όχι. Αν διεκδικήσουν και πάρουν τις μπάζες που τους αναλογούν θα πληρωθούν τα ανάλογα καπίκια, αλλιώς τις μπάζες αυτές θα τις καρπωθεί ο τζογαδόρος (μαζί με τις δικές του μπάζες).

Αν οι αμυνόμενοι παίκτες επιλέξουν να μη διεκδικήσουν τις μπάζες που τους αναλογούν, τότε ο τζογαδόρος πληρώνεται και τις 10 μπάζες της αγοράς και μοιράζει ο επόμενος παίκτης. Αν, όμως ένας, ή και οι δύο αμυνόμενοι παίκτες δηλώσουν συμμετοχή και διεκδικήσουν τις μπάζες που τους αναλογούν, τότε παίζεται το παιχνίδι (από δύο, ή τρεις παίκτες) και, εφόσον βγει η αγορά κατά τα λεγόμενα του τζογαδόρου, τόσο ο τζογαδόρος, όσο και οι αμυνόμενοι παίκτες που συμμετείχαν, πληρώνονται τις μπάζες τους από την κάσα.

Αν παιχτεί η αγορά και ο ένας, ή οι δύο αμυνόμενοι παίκτες δεν καταφέρουν να πάρουν τις μπάζες που τους αναλογούν, τότε λέμε ότι μπήκανε μέσα και σ' αυτή την περίπτωση οι μπάζες πληρώνονται από τον παίκτη, ή τους παίκτες που μπήκανε μέσα. Αν, αντίθετα, ο τζογαδόρος δεν κάνει τις μπάζες που δήλωσε στην αγορά του, τότε ο τζογαδόρος πληρώνει τις μπάζες των αμυνομένων και καταθέτει στην κάσα το αντίτιμο 10 μπαζών. Σε περίπτωση που οι μπάζες που λείπουν είναι περισσότερες από μια, τότε οι πληρωμές και τα πρόστιμα διπλασιάζονται.